woensdag 23 december 2015

Leuven

De blablacar die mij van Parijs naar Brussel bracht zat vol, maar was een rustige bedoeling aangezien iedereen sliep. Geen uitgebreide uitwisseling van levensverhalen dus, maar wel een vlot en rustig ritje. Uiteindelijk kwam ik in Brussel aan, waar ik nog met de trein naar Leuven moest. Wat was het raar om ineens weer gewoon dingen in het Nederlands te kunnen vragen en vooral raar om mezelf wat in het Nederlands te horen zeggen! In Leuven stond Lieke op me te wachten. Mijn laatste weekendje in het buitenland niet eenzaam op onderzoek in de stad, maar samen met mijn lieve vriendinnetje! Gek om weer samen te zijn met iemand je goed kent, maar ook wel heel fijn om lekker uitgebreid te kunnen kletsen en alles te kunnen zeggen wat je wilt. Ook weer een Airbnb, nu een studentenkamer in een studentenhuis in Leuven en de kamer voor ons alleen! Na al mijn spullen de tien trappen op te hebben gedragen en even uitgerust te hebben zijn we de stad in gegaan. Wat een gezelligheid en drukte! We hebben wat rondgelopen op de markt, de knusse straatjes en bezochten het kleine begijnhof en de straten rondom de grote markt. We wilden ook graag het museum over de geschiedenis van de geneeskunde bezoeken, maar dat museum was helaas met geen mogelijkheid te vinden! (op een gegeven moment stonden we in de hal van het ziekenhuis, mmm zo erg missen we de coschappen nou ook weer niet ;) )

 Ons 'kot' in Leuven
 Stadhuis
Het kleine begijnhof

We deden boodschappen, kookten, aten op de kamer en gingen toen de stad weer in. Natuurlijk om wat Belgische biertjes te proeven! In het eerste café hadden we weinig succes, want de serveerster dronk zelf geen bier en kon ons dus niet de lekkerste van de kaart aanraden. In het tweede café kregen we wel uitgebreide uitleg over alle bieren van de barman! 

 Onze barman was beter in bier aanraden en tappen dan foto's maken ;)

De tijd vloog voorbij en pas heeeel veel verhalen later lagen we dan eindelijk in bed. De volgende dag een bezoekje aan de kerstmarkt (waar ze zelf Zwolse mosterd verkopen hè Lieke :P) waar we nog bijna in de rij stonden voor de kerstman ook. Daarna een bezoek gebracht aan de brouwerij van Stella Artois en een erg leuke en interessante rondleiding gehad van een gezellige Belg. ('Pas om voor de camionnekes' 'zijn er Nederlanders aanwezig?' 'Ah, voor de vrachtwagens dus!') Als afsluiter natuurlijk een vers getapt biertje en daarbij zelfs nog een les professioneel bier tappen.

Via een foodmarket weer terug de stad in gelopen, koffie en warme chocolademelk gedronken en een restaurantje gezocht om te gaan eten. Vlaams stoofvlees mocht natuurlijk niet missen tijdens dit weekendje Leuven. En voor het toetje trakteerde we onszelf op een wafel met chocolade en glühwein.


Maandag hadden we nog een halve dag in Leuven, voor onze trein ons weer naar Nederland zou brengen. We bezochten een abdij en het grote begijnhof (waar ze nu allemaal studentenwoningen van hebben gemaakt, super gaaf om daar te wonen!) en liepen nog wat rond om souvenirtjes te kopen. Een lekkere lunch in een gezellig cafeetje en toen was het alweer tijd om onze spullen op te pakken en naar het station te gaan...




Geen opmerkingen: